Project Description

Akupunktur er en del af Traditionel Kinesisk Medicin (TKM), og er en lægevidenskab fra Østen, der er flere tusind år gammel med sit eget diagnose- og behandlingssystem, der på mange måder adskiller sig fra den vestlige terminologi.

Kina er den nation i verden, der er i besiddelse af de fleste og mest velbevarede optegnelser om akupunktur (mellem 4000 og 5000 år gamle), men metoden har været anvendt overalt i Asien inden for samme tidsrum.

Man kan sammenligne det at sætte nåle i kroppen under akupunkturbehandling med det at taste et nyt program ind på en computer. Når nålene er sat rigtigt, kan programmet aflæses af hjerne og rygmarv, og kroppen er nu i stand til at bruge det nye program på en sådan måde, at den kan komme i bedre balance.

Akupunktur betyder blot nåle-indstik, og er en asiatisk diagnose- og behandlingsmetode, hvis egentlige oprindelse er totalt ukendt. De gamle asiatere fandt ud af, at sundhed opretholdes af en energi, der strømmer gennem 14 bestemte kanaler (meridianbaner) i kroppen.

Talrige videnskabelige undersøgelser i såvel Kina som resten af verden viser at:

 1. Akupunktur har en dybtgående virkning på kroppen.
 2. Adskillige lidelser kan påvirkes gunstigt med akupunktur, og at visse sygdomme kan helbredes.

Behandlingen består af, at jeg indfører meget tynde, sterile engangsnåle i bestemte akupunkturpunkter på kroppen, og disse punkter har via energibanerne forbindelse til hele kroppen og alle dens funktioner.

Udover at stimulere kroppens egen evne til at genoprette balancen og få kroppen til at fungere bedre, søger behandlingen også at skabe balance mellem ”Yin og Yang”.

Akupunktur får ligeledes livsenergien ”Qi” til at cirkulere frit i kroppens energibaner, for er der ubalancer eller blokeringer i kroppens energibaner, vil det medføre smerter eller sygdom.

Ved akupunktur frigøres der endorfiner, som er kroppens egen morfin. Endorfinerne har morfinens positive egenskaber, som f.eks. at være smertestillende og beroligende, men ikke de uheldige bivirkninger.

Akupunktur har først og fremmest en stor smertestillende effekt, hvorfor akupunktur anvendes som bedøvelsesmiddel ved operationer eller fødselshjælp på nogle udenlandske hospitaler.

Man ved, at den smertestillende virkning bl.a. har noget at gøre med, hvad man kan kalde for kroppens eget morfinsystem, da endorfiner bliver frigjort under akupunkturbehandling. Endorfiner har morfinens positive egenskaber, som f.eks. at være smertestillende og beroligende, men ikke de uheldige bivirkninger.

Frigivelsen af endorfiner gør akupunktur særdeles velegnet til tobaksafvænning.

WHO, Verdenssundhedsorganisationen, har på grundlag af videnskabelig forskning udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunktur er særligt velegnet:

 • Smertebehandling
 • Allergi
 • Gigtsygdomme og smerter i muskler og led
 • Hovedpine/migræne
 • Øjenlidelser
 • Menstruationsproblemer
 • Mave- og tarm lidelser
 • Hormonelle problemer (f.eks. overgangsalder og PCOS)
 • Bihulebetændelse
 • Højt blodtryk
 • Hudproblemer (f.eks. eksem og psoriasis)
 • Kredsløbsproblemer
 • Urinvejsinfektion
 • Overvægt
 • Skizofreni
 • Slagtilfælde
 • Infertilitet
 • Lavt immunforsvar

Endvidere er akupunktur meget effektivt ved sportsskader, eller skader opstået efter fald og andre ulykker, f.eks. piskesmældslæsioner.

Det er ikke muligt at helbrede alle lidelser med akupunktur, det gælder f.eks. sygdomme som AIDS, Parkinsons syge, insulinkrævende sukkersyge, dissemineret sklerose, kræft og Alzheimers syge, men til gengæld kan akupunktur lindre flere af symptomerne ved disse lidelser.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er unormalt, at et behandlingsforløb først starter ud med en forbedring, derefter en nedgang. Efter endnu en behandling følger endnu en forbedring og en lille nedgang, men efter hver behandling bliver nedgangen mindre og mindre.

Antallet af behandlinger afhænger af lidelsen og klienten, dog vil kroniske lidelser ofte kræve flere behandlinger end akutte lidelser.

Jeg tilråder altid mine klienter, efter endt behandling,  at drikke rigeligt med vand, så de affaldsstoffer der frigøres i kroppen, hurtigere bliver udskilt.

2021-06-09T14:57:03+02:00

Zoneterapi

Zoneterapi er én af de mest udbredte komplementære behandlingsformer i Danmark, hvor der anvendes en særlig trykteknik under fødderne, der går ind og påvirker kroppens energisystem, således kroppens selvhelbredende kræfter stimuleres.

2021-06-01T16:16:05+02:00

Akupunktur

Akupunktur er en del af Traditionel Kinesisk Medicin (TKM), og er en lægevidenskab fra Østen, der er flere tusind år gammel med sit eget diagnose- og behandlingssystem, der på mange måder adskiller sig fra den vestlige terminologi.

2021-06-30T13:26:54+02:00

AkuZone

En kombinationsbehandling der består af både akupunktur og zoneterapi. Det er en kraftfuld behandling, da kroppen bliver påvirket af to forskellige behandlingsmetoder på én gang, der begge søger at afbalancere, og derved understøtter de hinanden rigtig godt.